Every new beginning comes from some other beginning’s end…

 1It’s in the pills that bring you down,
It’s in your bag of golden brown…

Prima oara cand s-a uitat in ochii lui ar fi vrut sa-i poata patrunde pana in adancul sufletului. In spatele acelor ochi albastri, i-ar fi placut sa vada defiland paginile unei carti care sa cuprinda toate gandurile lui. Ascultase ceea ce ii spusese, dar tot ce isi aminteste perfect din acea seara e forma si culoarea ochilor sai. De atunci, i-a mai vazut de nenumarate ori, dar niciodata n-au mai impresionat-o la fel ca prima data. Uneori, cand ii priveste, trezesc in ea amintirile sentimentelor de atunci. Parca timpul se oprise in loc si tot ce isi dorea era sa ramana langa el. Nu era nevoie ca vreunul din ei sa spuna ceva. I-ar fi placut sa il ia de mana, dar nu avusese curajul sa faca asta, asa cum nici acum n-ar fi putut.

Desi a trecut mult timp, de cate ori isi aminteste, ochii i se umplu de lacrimi. Atunci inca era un copil. Treptat si-a pierdut inocenta si nefericirii i s-a adaugat dispretul pentru propria persoana.

N-a fost niciodata in stare sa ii lase pe ceilalti sa priveasca in sufletul si in mintea ei, ca sa o vada asa cum este de fapt. A incercat sa nu ii raneasca pe cei din jur, dar de multe ori a fost inteleasa gresit si a sfarsit prin a-si face rau singura. Isi petrece timpul jucand roluri ce ii macina toate fortele. E doar o naluca, un ambalaj frumos, care inveleste o cutie goala. A renuntat in timp la multe din principiile ei. E perfect constienta de consecinte. Stie ca se distruge fizic si moral. Simte cum cade; parca o mana invizibila o trage in jos, in prapastie. Nu are destula vointa sa se opuna. Spera ca va ajunge sus, dar inca nu face nimic mai mult pentru asta. Lumea decade si, o data ce ea, sufletul ei. Stie ca e singura vinovata.

A cerut sansa de a alege intre bine si rau, dar a ales gresit. Toate actiunile ei au dus la scaderea sa in ochii lui. Ii e teama ca l-a pierdut si nu ii poate cere sa mai ramana langa ea. Dezamagirea lui este pentru ea cel mai urat cosmar. Ar vrea sa-i poata citi gandurile, dar ea nu reuseste nici macar sa afle ce e in propria minte.

1Cand totul va ramane in urma, aceasta va fi cea mai frumoasa si totodata cea mai trista amintire. Va fi o secventa de film pe care o va pastra cat timp va trai. Aici nu mai era nimic pentru ea. Oricat de tare o sa o doara, stie ca atunci cand va avea prima ocazie sa plece nu va ezita o clipa si va incepe o viata noua. Va disparea in noapte pentru ca la rasaritul soarelui sa fie alt om, undeva unde nimeni n-o cunoaste si unde, lasand trecutul in spate, va putea fi din nou mandra de ea. Parca simte libertatea adevarata si neingradita cand isi imagineaza ca va ajunge intr-o noapte ploioasa intr-o tara straina si se va pierde printre milioanele de oameni care trec grabiti pe trotuar. Va renaste.

Ii va fi greu, dar stie ca va reusi; oricum a fost singura mereu. Nimic n-o va infrange vreodata pe lumea asta, pentru ca, indiferent ce se va intampla, se va aduna si va merge inainte. Norocul si succesul sunt in ea insasi. Iar faptul ca stie ca viata nu este decat un sir de cercuri de foc prin care trebuie sa treaca, nu reprezinta o consolare, dar prezinta anumite avantaje.

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: