Frica

O simti intai in stomac. Ritmul batailor inimii creste, tensiunea sanguina si incordarea musculara se accentueaza, simturile se ascut, pupilele se dilata, digestia incetineste, mainile si picioarele transpira si se racesc, tremuri. E un sentiment negativ. Ea tine cont doar de ceea ce se petrece in subconstient.

Uneori este un motivant puternic, care te face sa iti arati curajul. De multe ori, insa, iti ingheata mintea, te face sa iti pierzi controlul, sa actionezi prosteste. Esti plin de griji, presimti lucruri inspaimantatoare, esti tensionat si speriat, ai sentimente de neliniste, iti e greu sa te relaxez si sa te concentrezi. Cand iti este frica de ceva, oferi posibilitatea de a fi controlat pe baza acestor temeri.

Cateodata doar gandul la o situatie anume poate cauza anxietate severa. Cand frica este imaginara, iar evenimentul se afla doar in mintea ta, creierul nu stie ca pericolul a trecut si nu da semnalul de relaxare sistemului nervos, hormonii sunt secretati in continuare, functiile vitale sunt afectate si viata este pusa in pericol; se instaleaza stresul. Frica nejustificata este ca o usa care te blocheaza; intensitatea ei creste. E frica de ceea ce va urma, teama ca nu vei putea evita pericolul; ai impresia unei nenorociri iminente, care planeaza pretutindeni, te inconjoara, te patrunde, dar nu o poti defini si nici indeparta. Te face sa te inchizi in tine, te copleseste.

Cateodata dincolo de emotiile tale, riscul nu este extrem de mare. Expunandu-te de mai multe ori stimulului fobic, te desensibilizezi. Pentru a-ti invinge emotiile, trebuie sa le cunosti, sa le accepti, nu sa lupti contra lor.

Te lasi condus de ea sau inveti sa o stapanesti?

 • “Frica este o boală care roade logica şi face omul inuman.”
 • “Frica este energia care contractă, închide, se strânge în sine, o ia la fugă, se ascunde, acumulează comori, face rău.”
 • “Frica ucide mintea. Frica este moartea măruntă, purtătoarea desfiinţării totale.”
 • “A nu-ti fi frica de nimic inseamna a privi tot ce se petrece in lume ca spectacol, asta inseamna ca putem interveni oricand, prin imaginatie, si putem modifica spectacolul asa cum vrem noi.”

2 comentarii (+add yours?)

 1. Andreea Velvet
  Noi 29, 2009 @ 19:39:54

  Fear is only in our mind! I like the way you wright!

  Răspunde

 2. Andreea Velvet
  Noi 29, 2009 @ 19:45:38

  scz… „write” am vrut sa scriu!! :))) Nuj ce a fost in mintea mea :”>

  Răspunde

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: