Mintea, timpul, noi

Am citit un articol interesant, despre modul in care fiecare dintre noi percepem timpul. Se pare ca aceasta perceptie este influentata de foarte multi factori, unul dintre acestia fiind si gradul de noutate al lucrurilor pe care le facem in viata de zi cu zi. Astfel, cu cat facem mai multe lucruri noi, incitante si diferite, cu atat avem impresia ca timpul trece mai greu, acesta parand sa se dilate. De exemplu, o zi de concediu in care calatorim si intampinam situatii noi ne va parea ca are mai multe ore decat o zi in care stam pur si simplu in casa, fara sa facem nimic.

D-asta toti adultii au impresia ca atunci cand erau copii impul trecea mult mai greu, ca ieseau afara la joaca dupa scoala si pana seara simteau ca fac o multime de lucruri; in timp ce acum, facand cateva lucruri marunte prin casa, constatam cu surprindere ca s-a terminat ziua si nici n-am simtit, n-am apucat nici macar sa ne odihnim.Oricine isi aminteste cu placere de momentele acelea cand era entuziasmat de ceva ce abia descoperise, iar apoi in urma repetarii lor o anumita perioada, acestea isi pierdea farmecul initial

Dar ideea nu este neaparat sa faci ceva, cat sa pui creierul infata altor lucruri, sentimente, senzatii decat cele pe care le-a trait deja. Sa cautam noi experiente. Sa incercam in fiecare moment ceva nou. Sa exploram, sa nu ne pierdem in rutina, sa nu acordam exagerata atentie lucrurilor ‘administrative’, sa nu ne trantim in pat la tv/computer. Sa ne ingrijim de noi si sa nu ne pierdem pe drum. Pentru ca altfel, viata trece pe langa.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: