More than meets the eyes

Era cu siguranta perfect. Cele sapte diamante aveau o taietura ideala. Razele soarelui treceau atat de usor prin pietrele acelea atat de clare si stralucitoare, iar in simetria lor excelenta parca vedeai o intreaga lume in minatura. Balurile din sali cu oglinzi, in care inalta societate isi etala hainele luxoase. Cluburi secrete in care doar cei mai puternici oameni din lume aveau acces. Energia pura, lumina, misterul, credinta. Erau stelele care ii fascinau pe oameni inca din cele mai indepartate timpuri. Se intreba cum reusisera sa le aduca la cel mai inalt grad de finisaj si de simetrie.

Avea sa poarte mandra acest colier, in fata caruia orice altceva palea. I-ar fi putut afla povestea, cum fusesera descoperite acele diamante de o culoare si o claritate perfecte. Cum cel mai priceput om le-a finisat atat de bine. Cat timp fusese pus in aceasta migaloasa bijuterie. Cat talent, cata pricepere si cati bani fusesera investiti. Oare pentru ei conta mai mult castigul sau satisfactia si mandria resimtite la vederea produsului final?

Dar raspunsurile la aceste intrebari nu ar fi schimbat nimic in viata ei. Din ziua in care a primit acest pretios dar, trecutul lui nu mai era relevant. Avea sa il puna in valoare, sa se mandreasca cu el si sa se bucure atunci cand ii stralucea la gat. Avea sa ii implineasca scopul pentru care a fost creat.

Pentru ca uneori raspunsurile la intrebari considerate vitale nu reprezinta decat o curiozitate. Sa intorci privirea spre trecut te poate face sa ratezi prezentul. Mai important este sa faci lucrul pentru care ai ajuns aici, decat sa stii cine si de ce te-a trimis. Pentru ca sa t opresti in mijlocul drumului si sa te intrebi ce e cu tine, te poate impiedica sau intarzia la linia de finish. In timp ce odata ajuns la destinatie, te poti opri sa iti analizezi calatoria.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: