Citate

Change the times or they’ll change you.

„Nimic nu se compara cu dorinta cuiva de a impiedica lucrurile rostite sa aiba vreo asemanare cu gandurile sale.” (Proust)

„Atata timp cat nu incetezi sa urci, treptele nu se vor termina; sub pasii tai care urca, ele se vor inmulti la nesfarsit.” (Franz Kafka)

„Nimeni niciodata nu primeste nimic fara sa dea ceva in schimb.” (John Grisham, Firma)

„It’s only after we’ve lost everything that we’re free to do anything.” (Fight Club)

„Arta nu se comite decat in austeritate si drama, ca o crima perfecta. Nu se poate crea artistic decat in echilibru si pace sufleteasca. Pacea se obtine prin renuntarea la sine. Nu mai sunt aici, nu mai sunt atasat de persoana mea, m-am departat de mine si merg printre realitatile esentiale. In toate lucrurile exista un scop; pentru a ajunge acolo, trebuie sa te eliberezi pe tine insuti. Aceasta stare a eliberarii este necesara dar grea caci lucrurile nu sunt greu de facut. Ceea ce este cu adevart greu este de a te pune in starea de a le face.” (Constantin Brancusi)

„If I’m going to be anything more than average, if anyone’s going to remember me, then I need to go further in everything: in art, in life, in everything they think is real – morality, immorality, good, bad. I, we, have to smash that to pieces, we have to go beyond that, we have to be brave. No limit. ” (Salvador Dali)

„Schizophrenic is the best word – I change from day to day. I can be quite confusing. Indecisive, workaholic, and tired today.” (Brian Molko)

„Nu-mi pasa. Puteam sa plang pentru fiecare suflet care suferea, dar nu-mi pasa intr-atat, incat sa-mi sacrific viata pentru milioanele de anonimi din lume. Aceasta idee ma umplea de o teribila si neagra spaima. Acesta e singurul mod de implinire pe care il inteleg intr-adevar: implinirea in care sinele este absolut intreg si triumfator. Ar fi trebuit sa fac astfel de miracole, incat intreaga lume sa ingenuncheze in fata lor. Forta, vointa, refuzul de a renunta sunt singurele componente ale sufletului meu pe care le pot identifica. Egoismul, daca vrei sa-i spui asa, este forta mea.”  (Anne Rice, Hotul de trupuri)

„Nu lupti decat pentru ceea ce iubesti, nu iubesti decat ceea ce respecti, iar pentru a respecta trebuie cel putin sa cunosti.” (Adolf Hitler, Mein Kampf)

„Beauty made even the idea of self-destruction a possibility.”

„Nu te astepta ca oamenii sa inteleaga. Sunt niste prosti. Ti-ar folosi viata ca si cum ar fi ulei pentru o lampa. Trebuie sa-i infrunti, dar cu puritate si incredere.” (Anne Rice, Interviu cu un vampir)

„I was born to live alone. But who cares?” (Karl Lagerfeld)

„Nu-i oare proasta dispozitie mai degraba un necaz launtric din cauza propriei noastre nevrednicii, o ceartă cu noi insine, care e insotita intotdeauna de o invidie atatata de o nebuna vanitate? Vedem oameni fericiti, pe care nu noi ii facem fericiti, si asta nu putem rabda.” (J.W. Goethe, Suferintele tanarului Werther)

Unii au parte de nenorociri; altii, de obsesii. Care sunt mai de plans ?” (Emil Ciora, Despre neajunsul de a te fi nascut)

„Tot ceea ce suntem, tot ceea ce putem si ce avem ni se pare saracacios, cenusiu, neindestulator si plictisitor. Si ravnim, cu apriga dorinta ce se transforma in iubire de teama de a nu deveni ura, tot ceea ce nu suntem, ce nu putem si ce nu avem.” (Thomas Mann, Buddenbrook)

„Vrei intotdeauna chestii pe care nu le poti avea si ti se dau pe tava chestii pe care nu dai doi bani.” (Irvine Welsh, Trainspotting)

Mi-e bine, nu mai vreau nimic. E prea obositor. De ce sa te obosesti, daca nu esti obligat? Puteam ajunge om mare. Dar de ce sa devin? N-am bani? Nu ma cheama Duca? Astia mai saraci au si chestii… idealuri… valori. Respecta fel de fel de lucruri. Totul se plateste si orice plata iti castiga ceva. Eu am castigat placeri; dar sunt mereu tot alea. Te plictisesti. Ma plictisesc de moarte. Si sunt obosit.” (Petru Dumitru, Cronica de familie)

„Teama mea in privinta viitorului poate fi rezumata intr-un cuvint: plictiseala. Mi-e frica doar de un singur lucru: ca totul s-a petrecut deja, ca nu se va mai intimpla nimic nou sau interesant, iar viitorul va fi doar o mare si conformista suburbie a sufletului.“ (J. G. Ballard)

„Acelasi sentiment de neapartenenta, de joc inutil, oriunde as merge: ma prefac ca ma interesez de ceva de care nu-mi pasa deloc, ma agit din automatism sau mila, fara sa particip vreodata, fara sa fiu vreodata prezenta undeva. Ceea ce ma atrage se gaseste altundeva, si acest altundeva nu stiu ce inseamna.” (Emil Cioran, Despre neajunsul de a te fi nascut)

„Viata e plictisitoare si inutila. La-nceput avem asteptari mari, dupa care-o-ncasam. Ne dam seama c-o sa murim cu toti, fara sa aflam de fapt marile raspunsuri. De fapt, traim o viata scurta, plina de dezamagiri; dupa care murim. Ne umplem viata cu rahat, ca sa ne amagim ca nu chiar totul e fara sens.” (Irvine Welsh, Trainspotting)

„Fericirea care nu dureaza nu e fericire, e un mizerabil stupefiant.” (Camil Petrescu)

o fi durat o ora sau o fi durat numai zece minute, dar ştii că de fapt ai trăit in cu totul şi cu totul alte dimensiuni, cu alte reguli, dacă le putem numi aşa, unde secundele n-au nici o relevanţă. timpul ne măsoară doar trupurile, nu şi nebunia care se intâmplă in creierele noastre şi poate, sau mai ales, in suflet. lucrurile-astea sunt dincolo de orice sistem de măsurare, pentru că se intâmplă inăuntru, intr-un univers fascinant.” (Andrei Ruse, mdma16)

„Orice voinţă are drept principiu o nevoie, o lipsă, deci o durere; prin natura lor, in mod necesar, aceste fiinţe trebuie să devină pradă durerii. Dar dacă voinţei ii lipseşte obiectul, dacă o bruscă satisfacţie indepărtează orice motiv de a dori, cad imediat intr-un vid infricoşător, in plictiseală; natura lor, existenţa lor le apasă cu o povară insuportabilă. Deci viaţa oscilează, ca un pendul, de la dreapta la stanga, de la suferinţă la plictiseală; acestea sunt de fapt cele două elemente din care este făcută ea. De aici acest fapt foarte semnificativ prin insăşi stranietatea sa: plasand toate durerile, toate suferinţele in infern, oamenii nu au mai găsit decat plictiseala pentru a o pune in cer.” (Schopenhauer, Lumea ca vointa si reprezentare)

„A trai singur inseamna a nu mai cere nimic si a nu mai astepta nimic de la viata. Singura surpriza a singuratatii este moartea.” (Emil Cioran, Pe culmile disperarii)

„E oribil ca intotdeauna murim singuri, dar nu-i mai rau decat sa traim singuri…” (Irvine Welsh, Jeg)

De multă vreme, dintotdeauna, simt ca lumea aceasta nu e ce-mi trebuia si ca n-as putea sa ma deprind cu ea.” (Emil Ciora, Despre neajunsul de a te fi nascut)

„Cum nici in neant si nici in existenta nu e salvare, praful sa se aleaga de aceasta lume cu toate legile ei eterne!” (Emil Cioran, Pe culmile disperarii)

A gasit, totuşi, raspunsul la întrebare: niciodată, şi pentru nimic în lume, nu ţi-ai putea dori o durere şi mai mare. La durere nu-ţi poţi dori decât un singur lucru: să înceteze. Nimic în lumea asta nu e mai rău decât durerea fizică, în faţa ei nu există eroi, nimeni nu e erou, nimeni.” (George Orwell, 1984)

„Dar suferinta trece. Uneori crezi ca ai sa mori, dar fiecare zi care s-a scurs face durerea mai suportabila.” (John saul, Umbra)

„Cativa oameni s-au stins, altii le-au luat locul. Peste zvarcolirile vietii, vremea vine nepasatoare, stergand toate urmele. Suferintele, patimile, necazurile, nazuintele mari sau mici, se pierd intr-o taina dureros de necuprinsa, ca niste tremurari intr-un uragan urias.” (Liviu Rebreanu, Ion)

„Nu trebuie, de dragul unui singur om, sa dai alta interpretare principiilor.” (Jane Austen, Mandrie si prejudecata)

„Nimeni nu e demn de toata increderea.” (Colin Forbes, Shockwave)

„Don’t ever tell anybody anything. If you do, you start missing everybody.” (J.D. Salinger, De veghe in lanul de secara)

„Fara indoiala ca societatea il pedepseste daca ii incalca legile si e drept sa fie asa; dar nu totdeauna faptele definesc esenta lui. Ceea ce conteaza nu este ceea ce fac oamenii, ci ceea ce sunt.” (W. Somerset Maugham, Urme in jungla)

„Legea isi petrece prea multa vreme exorcizandu-i pe oamenii obisnuiti care incearca doar sa-si traiasca viata. Societatea s-a schimbat, iar legea n-a tinut pasul cu ea. Sunt destui tipi cu adevarat rai de bagat in puscarie, fara sa-i mai trimitem si pe cativa pusti uschiti la un curs prin corespondenta din inchisoare la Universitatea de Infractiuni, ca fumeaza iarba sau vand pastile. Nu poti sa-i faci criminali pe oameni pentru ca prefera anumite produse.” (Irvine Welsh, Jeg)

وخلق الله الوقت. الوقت يدمر كل شيء. في الوقت الذي يجعل الله لنا ولد، وأنه يعيدنا إليه في الوقت المناسب ، ويتم تجديد الحياة.

Un comentariu (+add yours?)

  1. ...
    iun. 01, 2015 @ 19:39:38

    “Beauty is a world betrayed. The only way we can encounter it is if its persecutors have overlooked it somewhere. Beauty hides behind the scenes of the may day parade. If we want to find it, we must demolish the scenery.”

    Răspunde

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: